Kaksoistutkinto - ammatillinen tutkinto ja ylioppilastutkinto yhdessä

LUKIOPAJAKURSSI
Sotungin etälukion toteuttama lukiopaja järjestetään lukuvuonna 2016-2017 Varian toimipisteissä seuraavasti:

  • Varian Tennistien toimipisteessä - tiistaisin klo 12.15-16.15
     
  • Varian Rälssitien toimipisteessä - keskiviikkoisin klo 12.30-16.15

Kysymyksiin lukiopajasta vastaa pajan ohjaaja Heidi Heikkilä, [email protected] puh.050 337 1845 

Tennistien & Talvikkitien opiskelijoita opastaa etälukion opinto-ohjaaja Jyrki Puikko, [email protected]  puh. 040 722 3725
Rälssitien & Ojahaantien opiskelijoita opastaa etälukion opinto-ohjaaja Mari Silvennoinen, [email protected] puh. 040 755 1481
 

Jos haluat tähdätä ammatillisten opintojesi ohella myös ylioppilastutkintoon, voit suorittaa kaikki lukiokurssit etälukiossa. Yleensä kaksoistutkintoa suorittava tekee 24-28 lukiokurssia 3-4 vuoden aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että opiskelet jokaisessa jaksossa 1-3 lukiokurssia. Koska kyse on etälukiosta, opiskelet siis pääsääntöisesti iltaisin ja viikonloppuisin sellaisena aikana, jolloin se sinulle sopii ja osallistut verkossa etätunneille mahdollisuuksiesi mukaan. Päivisin opiskelet omaa ammatillista tutkintoasi.

Suuren osan etälukiossa suorittamistasi kursseista voit sopia hyväksi luettavaksi omaan ammatilliseen tutkintoosi. Ota siis ensin yhteys omaan opoosi ja sovi hänen kanssaan, miten hyväksi lukeminen tapahtuu. Sitten voit ilmoittautua etälukion opiskelijaksi ja ryhtyä suunnittelemaan omia lukio-opintojasi yhdessä etälukion opon kanssa.

Kannattaa muistaa, että yhden lukiokurssin opiskelu vie aikaa 30-40 tuntia (riippuen miten haastavaa tai helppoa ko. kurssi sinulle on). Opiskelussa tarvitaan siis päättäväisyyttä ja oma-aloitteisuutta, jotta pääsee toivottuun tulokseen. Ylioppilaskirjoituksiin kannattaa yleensä osallistua aikaisintaan ammatillisten opintojen kolmantena keväänä. Mutta koska opiskelijoilla on yksilöllinen tahtinsa, tämäkin suunnitellaan jokaisen kanssa erikseen. Ylioppilastutkintoasioissa ota yhteyttä oman oppilaitoksesi opinto-ohjaajaan ja sovi myös tapaaminen Sotungin etälukion opinto-ohjaajien kanssa: Mari Silvennoinen 040 755 1481.